TuinWonen

Het financieren van een nieuwe tuin doe je zo!

financieren nieuwe tuin
1.49KViews

Eindelijk begint het mooie weer in Nederland weer terug te komen. Niets is dan zo lekker als de hele middag van het zonnetje genieten in de achtertuin. Er is alleen één ding: jouw tuin is nog niet klaar voor de zomer en heeft een grote renovatie nodig. Wellicht wel een nieuw terras of een veranda. Maar hoe kun je een renovatie in de tuin het beste financieren? Natuurlijk zou dit met je eigen spaargeld kunnen, maar wat als dit niet genoeg is? Om je een beetje op weg te helpen, geven wij hieronder verschillende financieringsmogelijkheden om je tuin te kunnen renoveren. Zo heb je misschien toch voor de zomer begint nog je nieuwe tuin!

Schenking

Het is mogelijk om door middel van een schenking tot een nieuwe tuin te komen. Bij een schenking ontvang je geld als ‘cadeau’ van iemand uit je omgeving. Mocht je gebruik willen maken van een schenking, dan is het verstandig om goed naar de voorwaarden te kijken. In sommige gevallen is het namelijk mogelijk om een belastingvrije schenking te ontvangen. Dit zou je een hoop voordelen kunnen opleveren.

Verhoging van de hypotheek

Daarnaast zou je de vernieuwing van je tuin kunnen meefinancieren met je huidige hypotheek. Dit kun je doen door je hypotheek te verhogen. Het verhogen van een hypotheek is mogelijk wanneer de waarde van je huis hoger is dan je huidige hypotheek. Om het exacte bedrag te bepalen dat meegefinancierd kan worden, wordt er gekeken naar de waarde van je huis na de verbouwing. Deze waarde wordt door een taxateur vastgesteld in een taxatierapport. In dit rapport worden de verbouwingskosten meegenomen die jij denkt te maken tijdens het vernieuwen van je tuin. Ook wordt hierbij gekeken of het verhogen van de hypotheek mogelijk is op basis van je inkomen.

Het afsluiten van een lening

Naast een schenking en verhoging van de hypotheek is het mogelijk om een lening af te sluiten. Hierbij kun je kiezen uit een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening leen je in één keer het totale bedrag dat nodig is voor het vernieuwen van je tuin. Dit bedrag los je vervolgens maandelijks met een vast bedrag af binnen een looptijd van 0 tot maximaal 15 jaar. Het nadelige aan een persoonlijke lening is dat de rente vaak hoger ligt dan bij het afsluiten van een hypotheek.

Bij een doorlopend krediet maak je zelf de keuze hoeveel geld je leent. Dit kan uiteraard wel tot een maximaal bedrag. Net als bij een persoonlijke lening betaal je dit bedrag maandelijks af. Je betaalt hierbij alleen de rente over het geleende bedrag. Er zitten echter ook een aantal aan een doorlopend krediet, zoals dat de rente niet fiscaal aftrekbaar is van de belasting.

Meer informatie?

Er zijn meer financieringsmogelijkheden om een tuin te kunnen financieren. Vind jij het na het lezen van dit artikel nog steeds lastig om een goede keuze te maken? Dan is het mogelijk om met een hypotheekadviseur in gesprek te gaan. Hij of zij kijkt dan samen met jou naar de beste optie voor het financieren van jouw nieuwe tuin. Voor het plannen van een vrijblijvende afspraak met een hypotheekadviseur kun je kijken op www.hypotheekadvies.nl. Zo kun je toch in de zomer lekker met je familie en vrienden in je nieuwe tuin zitten en onder het genot van een drankje van het mooie weer genieten.

Geef een reactie