Visgraat vloeren zijn het type vloer waarvan je elke keer opnieuw denkt: wow, wat mooi. Het luxe patroon heeft iets klassieks, maar is nooit oubollig. Het past prachtig bij uiteenlopende interieurs. Van een strak Scandinavisch design tot een gezellige woonboerderij – deze vloeren doen het overal goed.
De houtsoort die je kiest, bepaalt voor een groot deel hoe lang visgraat vloeren mooi blijven. De Friese houten vloer-specialist Dutzfloors produceert uitsluitend visgraat vloeren van Europees eikenhout. Het is duurzaam hout, maar ook sterk en veelzijdig. Doordat alle visgraat vloeren op maat worden gemaakt, krijgen klanten altijd een vloer die precies aansluit op hun wensen.
3 soorten visgraat vloeren
Misschien denk je bij visgraat vloeren aan één type vloer. Maar wist je dat er verschillende varianten visgraat vloeren zijn? Dutzfloors maakt de vloer in drie varianten: duoplank, traditioneel en semi tapis. Aan de bovenkant gelijk, maar verschillend in opbouw.
Duoplank visgraat vloeren bestaan uit een toplaag van eikenhout en een onderlaag van berkenmultiplex. Deze planken worden rechtstreeks verlijmd op de aanwezige vloer en er zit een v-groef tussen de planken. Traditionele visgraat vloeren bestaan uit massief hout. Naast verlijmen, wordt dit type vloer vaak ook vastgespijkerd. Semi tapis visgraat vloeren hebben geen v-groef – ze liggen strak tegen elkaar aan. Het is de moderne variant van een visgraat vloer.
Op maat gemaakte houten vloeren
Op maat gemaakte houten vloeren geven je woning een uniek karakter. De natuurlijke elementen, zoals de noesten en lijnen van het hout, brengen kamers écht tot leven. Europees eikenhout in het bijzonder is een prachtige houtsoort die lang meegaat. En in de juiste handen kun je met deze houtsoort alle kanten op.
Dutzfloors maakt de vloer volledig op basis van jouw wensen. Een donkere vloer met een onbehandelde look? Dat kan. Liever een lichte, gelakte vloer? De vakmensen van Dutzfloors produceren en leggen jouw droomvloer.
Eindeloze mogelijkheden met visgraat vloeren
Er is veel mogelijk met visgraat vloeren. De mogelijke bewerkingen van het hout zijn hierin de eerste stap. Daarnaast is er ook qua afwerking veel mogelijk. Zo kun je visgraat vloeren bijvoorbeeld strak of bruut laten leggen.
Strakke visgraat vloeren worden eerst bestreken met een mengsel van zaagsel en lijm en daarna geschuurd. Dit geeft een gladde en rustige structuur. Bij bruut gelegde visgraat vloeren zie je de originele houtstructuur duidelijker. Dit past beter bij stoerdere interieurs.
Je kunt er ook voor kiezen om je vloer af te werken met een band en bies. De band is een houten rand of omlijsting om de vloer heen. De bies is een donkere strook hout tussen de band en de vloer en benadrukt het bijzondere patroon van visgraat vloeren. Voor welke variant je ook gaat, visgraat vloeren tillen interieurs naar een hoger niveau.